2007-06-25

Lyckåleden

Vi bestämde oss igår för att gå ner till Lyckebyån nere vid Augerums kyrka som ligger ca 5 minuters promenad från vårt hus. Mest för att hitta på nåt med barnen. Väl där nere blev vi påminda om Lyckåleden som iordninggjorts under förra året och som invigdes så sent som i typ April. Vi tänkte att då kan kan vi ju lika gärna gå lite längs med den.

Den var dock inte direkt barnvagnsvänlig. Leden var mer en upptrampad stig som var ca 20 cm bred. Intill meterhögt gräs (Fästingkontroll någon?), nässlor, smala övergångar, häst och fårhagar samt trappstegar som man tar sig över staket. Vilken jäkla strapats. Dessutom fick vi kliva över ett dött får. Tog en stund. Hade inte tagit pengar med oss heller så vi kunde inte ta bussen tillbaks från Lyckeby. Valde dock att ta cykelbanan tillbaka hem. Lite mindre oframkomlig framförallt!

All heder åt 4-årige sonen som gick mesta delen själv!

Vet att leden ställts i ordning ideellt, men kunde inte någon ideell själ förbarma sig över underhållet samt kanske bredda spåret något?

För övrigt var det en väldigt intressant promenad! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Fästingkontroll någon?". Helt underbar kommentar :-) Duktigt med sådan frivillig motion annars. Jag skulle inte ens få för mig att gå till jobbet. Lite för slö för det.

Unknown sa...

Måste ju hitta på nåt med ungarna. Det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli så långt. Så det var mer ofrivillig än frivillig motion faktiskt. :-)