2008-06-25

Sammanfattning av senaste veckan

Tidsplanen höll. På torsdagskvällen hade vi gjort klart med allt det som behövdes för att kunna sitta torrskodda under midsommarfirandet. Kvällen gick åt till att städa ur samt fixa till det nya möblemanget. Kvällen avslutades med att se på EM-fotbollen sittandes i uterummet tittandes genom det öppna fönstret in till sovrummet.


Midsommarafton förlöpte lugnt och vuxet. Några snapsar till sillen slank oxo ner. Första ölen slank ner strax efter lunch när stommen till midsommarstången skulle sammanfogas samt kläs. Men det märks att vi börjar bli äldre, kom i säng redan vid midnatt.

Midsommardagen var väldigt lugn. Gjorde inte många knop. Inte bakis eller så, men det var en helg där man fick varva ner ordentligt. Var och handlade lite med familjen på eftermiddagen vilket slutade att man kom hem med en 20 tums fet-TV av det stora märket Lumatron till det facila priset 1295:-. Dr Bengus vrider väl sig av obehag just nu. TV'n ska stå i uterummet och man vill ju inte ställa dit en värsting-TV i ett utrymme som inte kräver alltför stor ansträngning att komma åt.
Sambon hade sen fixat en överraskning på kvällen då det visade sig vara 6 år sen vi förlovade oss. Barnvakt var fixad för ett par timmar, bord var bokat på Nivå samt transport fram och tillbaks. God mat och gott vin. Sånt borde vi göra oftare.
Hemma lagom till den fantastiska matchen på kvällen mellan Holland och Ryssland avnjöts på "Luman". Satt sen kvar och såg en ganska spännande film halva natten, Beslut utan återvändo, med bl.a. Kurt Russel, Halle Berry samt Steven Seagal. Kanske inget mästerverk, men helt klart spännande samt att Seagal verkade ha dött ganska tidigt. Missade början p.g.a. EM-studion. Betyget blir 3 flygplanskapare av 5 möjliga.
Fastnade sen även lite framför en småkul Steve Martin-rulle, Hur jag lärde en FBI-agent dansa marengo. Såg dock bara 25 minuter innan jag stängde ner verksamheten i uterummet vid 2-tiden på natten.

Söndagen var även den väldigt lugn. Vi har flyttat ut en del av verksamheten hemma till uterummet och kommer nog att bo där mer eller mindre i sommar. Besök på eftermiddagen för att visa upp uterummet. Återigen avnjutandes fotbollen på kvällen i uterummet.

Efter 2 dagars EM-abstinens börjar äntligen semifinalerna ikväll... Tjohoo!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken progress på uterummet. Blev ju riktigt bra till slut. Händigt Mr Bongo!

Att du sedan gör "Dagens Dubbel" och införskaffar en tjock-TV som dessutom är av märket Lumatron måste tilldelas hur många kultpoäng som helst :-)

Midsommar var faktiskt på liknande nivå här. De dagar jag inte bestämt mig för att släppa loss rejält (dvs 1 gång om året och senast på kräftskivan :-D) så har jag en liten tumregel om max 3 öl per festkväll. Funkar faktiskt helt OK. Vuxet som fan men det är ju ändå ingen annan som festar heller ;-)