2008-08-20

Premiär


En av våra bröllopspresenter var en kombinerad kaffe och espressobryggare och efter att på lunchen idag köpt en påse espressokaffe så var det då dags för espressopremiär här i huset. Lite omständigt men det kom ut nåt som liknade kaffe. Hade tyvärr inga riktiga espressokoppar så det fick duga med vanliga.

Hur det smakade? Inget vidare faktiskt! Lite "Arvid Nordquists Classic Kaffe"-varning på det. Men det var nog inte maskinens fel utan snarare den mycket lokala baristan som inte var byxad uppgiften. Men träning ger färdighet så det är bara att försöka igen. Ska inte låta det rinna genom så mycket vatten nästa gång. Får återkomma i ämnet.

2 kommentarer:

Mattias sa...

Ett tips är faktiskt att investera i en ricktig "stamp". Det är den lilla mojängen som man har att pressa kaffet med. Köpte mig en sådan på Werner & Werner när de fanns i stan. ~200:- verkade mycket men det gör en hel del på smaken. Fanns ett kombinerat mått och stamp med min maskin men det gick inte att packa kaffet ordentligt med den... Sedan kan jag även rekomendera Zoega's Espresso Palazzo på burk. Finns som hela bönor och malen, blir god Latte på den :-)

Unknown sa...

Tack för tipset!

Tittade faktiskt efter en "stamp" på stan, men kunde inte hitta nån. Letade även efter ett par ordentliga espressokoppar men det verkar oxo vara svårt att hitta. Ska eventuellt till Stockholm nästa vecka så jag kanske kan hitta nåt där.