2006-11-29

Lite onsdagsplock

Så var det onsdag igen och man ska åter kravla sig över det där krönet. Som tur är är det frallor idag så tiden fram till lunch ska väl inte kännas alltför lång.

. . . . . . . . .


Vad gäller dimman så håller den på att lätta och det ser tyvärr ut som om de fått lägga ner ommålningsprojektet. Det känns ju lite trist när man nu sett fram emot ett julfint Karlskrona.

. . . . . . . . .


Som grädde på dagens mos så är det glöggprovning

. . . . . . . . .


Sen till mitt stora irritationsmoment i den här stan; Folk och bilar. Alla som tagit körkort i den här stan före år 2006 borde få göra om sina uppkörningar så att de får lära sig hur man kör i en cirkulationsplats. Rent livsfarligt att ge sig in i en sån, folk kör hur som helst, man vet inte vart de ska ta vägen. Den enda punkt som folk verkar ha lagt på minnet från Vägverkets utmärkta lilla trycksak, Cirkulationsplatsen, är den första:
Du ska köra motsols i cirkulationen runt rondellen. I övrigt finns inga särskilda regler för hur du ska köra just i en cirkulationsplats.

Den punkten borde skippas!

Nästa irritationsmoment vad gäller folk och bilar här är att många smiter ut precis före en i korsningar och sen trampar de inte på gasen. I de fall man gör en liten felbedömning på hur långt bort en bil är så får man ju gasa på så att man kommer snabbt upp i fart och inte segdra.

Tredje och sista irritationsmomentet i detta ämnet är; parkering! Folk parkerar som höns. Bilar står på alla håll och kanter. Inte sällan lite snett och lite över linjen till sin ruta vilket i princip gör att man tar upp 2 rutor för ingen annan med normalstor bil kommer in bredvid.

. . . . . . . . .


Så, nu har jag fått skriva av mig lite och nu ska jag ta och lyssna lite på gårdagens musik innan frallfikat och läsa på lite om LDAP. Mumma!

Inga kommentarer: