2007-04-05

Imorgon börjas det

Iofs är det bara 2 förmatcher innan huvuddrabbningen mellan 2 av de tippade guldkandidaterna, Elfsborg och Malmö.

Men här är mitt allsvenska tips inför säsongen.

  1. AIK
    Hur mycket det än tar emot, är inget större fan av dem, så tror jag nog att de kan klara det i år. Precis som Patrick Ekwall skriver så har de inte tappat nån spelare, de har inga spelare som sticker ut och riskerar att bli såld i sommar, de har en tränare som är ganska klurig (och lite skum). Dessutom har de obscent många hemmamatcher eftersom alla derbyn går på Råsunda.

  2. Malmö FF
    De måste bara ligga i toppen i år, de 2 senaste säsongerna har varit bedrövliga. Får bara Litmanen vara frisk, alternativt att Toivonen lyckas fylla ut iaf en av Jaris skor så är det ligans bästa anfall med Junior och Jonathan på topp. Förhoppningsvis är de värsta läckorna i försvaret tätade i och med köpet av Jimmy Dixon.

  3. Elfsborg
    Tror inte att Elfsborg klarar av att följa upp med seger ett år till. Anders Svensson är för gnällig och kan väl tänka sig att sticka utomlands igen om rätt bud kommer. Dessutom ska de bara köra med 1 anfallare och de har 3(4) bra i truppen. Kommer att bli gnäll.

  4. Helsingborgs IF
    Direkt efter höstsäsongen skulle jag tippat dem som 1:a, men de har tappat lite för bra spelare, Luton Shelton och Andreas Granqvist. Dessutom försvinner väl McDonald Mariga till sommaren. Statusen på de nyinförskaffade är lite oklar. Ser dock fram emot derbyt mot MFF där jag har biljett till strax bakom avbytarebänkarna.

  5. Kalmar FF
    Ari försvinner med Kalmars gulddrömmar i sommar, så är det bara. De kommer inte att kunna leva på gamla meriter heller, så de får nöja sig med femteplatsen i år. Dessutom har de Sveriges blåsigaste arena.

  6. IFK Göteborg
    Göteborg vet man inte riktigt var man har, känns som ett mittenlag i år tillsammans med Djugården och Hammarby. Plats 6-8 kan man nog blanda lite hur man vill.

  7. Djurgården
    Se plats 6 och byt ut Göteborg mot Djurgården. Djurgården stora inköp i vinter är en tysk som ser ut som en tjeckisk hockeyspelare från 80-talet som lär ha varit typ tyska andraligans sämste spelare.

  8. Hammarby
    Se plats 6 och byt ut mot Hammarby. Hammarby har dessutom sålt sina bästa försvarsspelare och har lite konstiga policies angående kontrakt vilket gör att de tappar sina bra spelare.

  9. Halmstads BK
    Halmstad har väl sin vana trogen hittat nån okänd spelare på nån bakgata som överraskar, men inte tillräckligt många för att de ska ha nåt med toppstriden att göra. De får börja vänja sig med att fajtas i botten av tabellen. Till sin räddning kommer varje år sämre nykomlingar som de räddas av.

  10. GAIS
    GAIS vet man aldrig heller var man har, men Rolle, som troligtvis fortfarande är bäste spelaren i laget om han spelade, brukar kunna locka fram mycket ur sina spelare. Men det räcker inte längre än till 10:e platsen.

  11. Örebro
    Örebro åkte ju ner på annat än sportsliga grunder. Har för mig att de har rätt många kvar i laget med allsvenk rutin, framförallt dansken Lars Larsen. Men bättre än 11 blir de troligtvis inte.

  12. Gefle
    Gefle överraskade i fjol, men i år har de inte mycket att komma med. Deras räddning är att Bapupa och Makondele skrivit på nya kontrakt. Utan dessa 2 hade de nog inte klarat sig kvar.

  13. Trelleborg
    Trelleborg är inte mycket bättre än BP men de kommer iaf att komma före dem och därmed klara sig kvar eftersom endast 1 lag åker ur i år. Men de kommer att få det ganska tufft, deras räddning kommer att bli att en del lag har ganska svårt för Vångavallen.

  14. Brommapojkarna
    BP har en alltför tunn trupp helt enkelt och den trupp de har var bra i Superettan, men det räcker inte till i Allsvenskan.


Kom ihåg var ni läste det först! :-)

1 kommentar:

Tobbe sa...

Sagt det förr och säger det igen: Fotboll tar tid från betydligt vettigare saker! 2 h för att i slutändan riskera att var tokbesviken! Då kan man ju lika gärna damsuga i två h och sen hälla ut allt i påsen igen!