2006-12-05

Dagens andra recension: Lily Allen


Lily Allen - Alright still

Det här spretar järnet, åt alla håll samtidigt. Lite skumt, men mer än en låt börjat konstigt och man tänker, men va fanken är det här då, men sen inne i låten så är det väldans catchigt. Poppigt värre men blir aldrig tråkigt.

I sin musik har hon inslag från alla möjliga genrer; punk, ska, dansmusik, reggae m.m. Hon har inga begränsningar på vad hon stoppar med. Inga begränsande skivbolag heller verkar ha styrt.

Lily Allen kallas annars för Drottningen av MySpace där hon har typ drygt 90000 MySpace-vänner(?!) och det är oxo via MySpace hon skapat sig ett namn innan hon släppte nån musik på det vanliga sättet. Den som såg Musikbyrån på SVT i fredags fick bl.a. träffa Lily. De diskuterade för övrigt hela MySpace-fenomenet. Går annars i repris ikväll (5/12) på SVT2 kl. 19:30.

Kanske inte min tio-i-topp skiva för i år men har man lite stålars över så varför inte?! Det är dock kanske inte är musik för en sydsvensk, mörk, regnig höst-vinterkväll, men till en sommarfest passar det alldeles utmärkt.

Bästa spår: "Take what you take"

Betyget blir 3 webfenomen av 5 möjliga!

Inga kommentarer: