2007-01-05

Konsertkväll

Gårdagskvällen var ju konsertkväll. Var ju på Kino här i Karlskrona för att se Backyard Babies. Förband var tydligen ett band från Linköping (iaf enligt tidningen, Skövde sa de själva!) som hette Neverstore.

21:30 var det sagt att det hela skulle börja och förbandet började spela ganska exakt halv tio. Tyckte dock inte att det var så mycket skatepunk över det som tidningen skrivit utan mer jävlar-anamma-rock'n'roll. Dessutom pratade sångaren oväntat mycket skånska för att komma från Linköpingstrakten. Det var helt OK iaf. Sångaren lät som Eddie Vedder, sångare i Pearl Jam, när han sjöng. De höll väl på ca en halvtimme, kanske lite drygt t.o.m. Nåt som kännetecknar nya okända band är att när de är klara reser sig t.ex. bara trummisen upp och börjar plocka ihop sitt trumset.

Roddarna började plocka och greja, testa lite instrument och så, sen helt plötsligt började de rocka loss för fullt. Visade sig att det inte var roddare utan det verkliga Neverstore. De tidigare hade varit ett helt annat band, nämligen von Benzo från Helsingborg vilket förklarade skånskan. Neverstore var verkligen lite mer skatepunk som utlovats vilket kanske inte fullt ut är min favvogenre men äver detta var helt OK. Rankar nog dem efter von Benzo iaf. Dessa höll på ca halvtimmen de med innan de oxo i princip reste sig och började plocka undan sina instrument.

Först ca 23:15, och jag som trodde jag skulle vara hemma till 24-tiden, kom Backyard Babies in på sen och man vet vad man får. Det rockade på som tusan. De körde på med sina hits, vilka är en hel del och dessutom är de inte så värst långa så de hinner med rätt många. Dregen såg helt slut ut efter typ 3 låtar men bara fortsatte att ge. Mycket kan man säga om Dregen, men vacker är han fan inte! Tror inte alla synapser kopplar riktigt helt rätt, men han är säkert en skön kille iaf. Man blir inte inte besviken på en Backyard Babies konsert iaf. BB höll på ca 1 timme och gick sen av bara för att, helt överraskande (*ironi*) komma tillabaks meddetsamma för lite extranummer. Gick dock hem vid 00:30 efter 3-4 extralåtar för att slippa köa till garderoben resten av natten.

Om Kino kan kanske nämnas att det är lite som med Tyskland, det har blivit fint sen de målade om. :-)

Betygen då?

  • von Benzo - De får 3(+) extremt smala trummisar av 5 möjliga.
  • Neverstore - De får nöja sig med 2(+) nerhasade byxor av 5 möjliga.
  • Backyard Babies - Man ska inte underskatta rutinen och rockgubbsen(?!) får 4(-) saftblandare av 5 möjliga.

Inga kommentarer: